Remont letvi volana

Remont servo pumpi

elektronske pumpe

DEFEKTAŽE KVARA

Elektro mehaničke letve volana

Elektro mehaničke letve volana - one letve volana koje energiju rada potrebnu za izvršenje rada dobiju od elektro motora.Postoji dve grupe ovih letvi volana. Jedina razlika između ove dve grupe je u tome gde se nalazi pogonski sistem ( el. motor) , prateća elektronika potrebna za rad kao i senzori.Kod jedne vrste sve se nalazi na samoj letvi volana, tj. jedinstveni je sklop.Kod druge vrste ceo sistem se nalazi u stubu upravljačkog mehanizma ( ispod upravljača ).Ove letve volana nazivaju i mehaničkim jer u suštini to i jesu, iz razloga što pogonska jedinica nije na njima pa samim tim su manje više iste konstrukcije kao i bilo koja mehanička letva volana.

Zahvaljujući napredku tehnologije ovakvim sistemima je omogućeno samostalno parkiranje vozila, sprečavanje prelaska vozila u drugu traku u slučaju da zadremate ili vam pozli, itd.

Generalni remont elektro mehaničke letve podrazumeva kompletnu zamenu svih pripadajućih delova predviđenu originalnim setovima koje koristimo pri remontu. Pri remontu se menjaju sledeći segmenti uređaja: 

Sistem vođenja - sastoji se od čaura  i omogućavaju saosnost dva kraja letve volana.Mogu se  izrađivati od industriske plastike ali i od bronze, mesinga..

"O" ringovi - gumice , deo zaptivnog sistema i onemogućavaju prodor vode u radni deo letve.Proizvode se od NBR materijala i uljno su otporni.

Sistem španera - sastoji se od španera, dela koji ima funkciju da smanji zazor između zuba vrata i nazubljenog dela letve volana ali i da taj zazor u slučaju potrebe može i da se šteluje.Takođe ovom sistemu pripadaju i odgovarajući ležajevi i opruge

Svaka letva volana se posle remonta testira na probnom stolu na kome testiramo njene karakteristike posle remonta.Pri testiranju pratimo više parametara: zazore na stranama osovine letve kao i silu kojom je dotegnut španer vrata letve volana.Ako letva volana prođe ove rigorozne testove , možemo biti ubeđeni u njenu ispravnost i ona je onda spremna za montažu na vozilo. Na izvedene radove dajemo pisanu garanciju od 12 meseci. Da bi našim klijentima izašli u susret nudimo i mogućnost zamene staro za remontovanu u slučaju težeg oštećenja vaše letve volana, ova opcija nije moguća za sve modele vozila. Cena naše usluge varira  zavisi od modela vozila kao i od toga da li je osovinu letve volana potrebno brusiti ( u slučaju mehaničkog oštećenja, korozije ....). Posebne povoljnosti nudimo servisima.

 

Prednosti elektro mehaničkih sistema upravljanja u odnosu na ostale sisteme je višestruka.Pored nepostojanja radnog flujida (ulja) odlikuje ih i velika pouzdanost.Najveća prednost je u tome što pomoću njih može ostvariti progresivan sistem upravljanja, pri kome uvek imamo osećaj preciznosti pri upravljanju bez obzira na brzinu kretanja vozila. Takođe postoje opcije pomoći pri parkiranju i bezbednosni sistemi koji su aktivni tokom kretanja vozila. Mane: senzorika koja je osetljiva, veliki problem pri servisiranju elektronike.