Remont letvi volana

Remont servo pumpi

elektronske pumpe

DEFEKTAŽE KVARA

Hidraulične servo letve

Servo letve volana - su one kod kojih se energija potrebna za izvršenje rada dobija putem radnog fluida, tj.servo ulja.

Hidraulične letve volana su letve koje koriste pritisak ulja da bi ostvarile zeljeni rad.

U ovom sistemu se nalazi i servo pumpa koja po vrsti pogona može biti mehanička ili električna.

Generalni remont servo letve podrazumeva kompletnu zamenu svih pripadajućih delova predviđenu originalnim setovima koje koristimo pri remontu. Pri remontu se menjaju sledeći segmenti servo uređaja:

Semerinzi - osnovni zaptivni elementi svake letve volana.Napravljeni su od NBR materijala - gume, imaju posebna mehanička svojstva i uljno su otporni.

"O" ringovi - gumice , takođe su deo zaptivnog sistema servo letvi.Proizvode se od NBR materijala i uljno su otporni.

Teflonski prstenovi - omogućavaju dihtovanje u unutrašnjem delu servo letve (ne utiču na spoljnja curenja) tj. odvajaju radne komore u delu razvodnika kao i u klipnom delu.Obično su napravljeni od teflona ili teflon bronze.

Sistem španera - sastoji se od španera, dela koji ima funkciju da smanji zazor između zuba razvodnika i nazubljenog dela letve volana ali i da taj zazor u slučaju potrebe može i da se šteluje.Takođe ovom sistemu pripadaju i odgovarajući ležajevi i opruge

 Sistem vođenja - sastoji se od čaura koje se obično nalaze ispod semeringa i omogućavaju saosnost dva kraja letve volana.Mogu se     izrađivati od industriske plastike ali i od bronze, mesinga..

Svaka servo letva se posle remonta testira na probnom stolu na kome  testiramo njene karakteristike posle remonta.Pri testiranju pratimo više parametara: da li je dihtovanje svih segmenata dobro tj. da li sistem negde curi, zazore na stranama osovine letve kao i silu kojom je dotegnut španer razvodnika letve volana.Ako letva volana prođe ove rigorozne testove , možemo biti ubeđeni u njenu ispravnost i ona je onda spremna za montažu na vozilo. Na izvedene radove dajemo pisanu garanciju od 12 meseci. Da bi našim klijentima izašli u susret nudimo i mogućnost zamene staro za remontovanu u slučaju težeg oštećenja vaše servo letve, ova opcija nije moguća za sve modele vozila. Cena naše usluge varira  zavisi od modela vozila kao i od toga da li je osovinu letve volana potrebno brusiti ( u slučaju mehaničkog oštećenja, korozije ....). Posebne povoljnosti nudimo servisima.

 

 

Prednosti servo letvi su: izuzetno pouzdane, dug vek trajanja. Mane: osetljive na koroziju osetljivost na nečistoće.

Prednost remonta letve volana su višestruke. Pored velike razlike u ceni remonta i nove letve volana je i ta da rezlike između njih skoro i da nema.Pri remontu u našem preduzeću, menjaju sve delovi koji mogu upotrebom biti oštećeni (osim osovine i razvodnika). Pored toga svi uređaji remontovani kod nas prođu rigorozne kontrole.